KESÄFESTIVAALI01// SOUTH PARK '16

Tampereella nyt kolmatta kertaa järjestetty South Park -festivaali oli jälleen tänä vuonna tapahtumarikas ja esiintyjäkattaus vaihteli raskaammasta metallista kuten Slayerista tai Triptykonista kevyempään hard rockiin, kuten Shiraz Laneen tai Santa Cruziin.

Kävelin festivaaleille perjantai iltapäivänä neljän jälkeen, eli juuri kun Santa Cruz oli aloittanut. Cruzien soittoaikaa aikaistettiin muutamalla tunnilla Santa Cruzin Download-festivaalin matkustusaikoijen vuoksi, joten se saattoi olla joillekin Santa Cruz faneille pettymys, jos Santa Cruzin keikka meni autossa istuessa. Festivaalille ei ollut minkäänlaista jonoa ja mobiililipun vaihto rannekkeeseen sujui hyvin ja rannekkeenvaihtopisteeltä olin alle viidessä minuutissa telttalavalla ja ehdin fiilistellä lopun Santa Cruzin keikasta. Soittohan Santa Cruzin pojilla oli hyvää, mutta kieltämättä bändin jäsenten läpi näkyi pieni keikkaväsymys. Olihan yhtye juuri palannut Pohjois-Amerikan kierueelta ja lähdössä seuraavana päivänä britteihin.

Tämän jälkeen päälavalla soitti helsinkiläinen heavy metal-yhtye Battle Beast jonka esiintyminen jäi jostain syystä hieman vaisuksi, vaikka yhtyeen live-esiintyminen on ollut aikaisemmin kehuttavaa, etenkin kitaristi Juuso Soinio tuntui kokoajan jäävän muun yhtyeen varjoon.

Battle Beastin jälkeen Ember Falls jäi tenth stagella näkemättä ja palasin festivaalialueelle seuraamaan loppupuoliskon Amorphiksen keikasta. Keikka oli hyvin tuttua Amorphista, eli Tomi Joutsenen kävelyä ympäri lavaa ja soittajien fiilistelyä vesisateessa.

Puoli kahdeksan aikaan telttalava pamahti, kun jyväskyläläinen thrash metal-yhtye Lost Society nousi lavalle. Keikka oli hyvinkin tuttua Lost Societyä eli ankaraa moshausta ja nuorta energiaa. Viisi kertaa Lost Societyn nähneenä voin kuitenkin sanoa että kyseessä oli paras Lostin keikka jolla olen ollut, vaikka ei toukokuun JKL Thrash Attack paljoa heikompi ollut. Kyllä...tälläkin yhtyeella on ollut myös heikompia keikkoja kuten pakkahuone 25092015. Uuuden levyn biisit toimii hyvin livenä!

20:15 päälavalla soitti illan synkin yhtye Triptykon. Vaikka Triptykonin musiikkia en hirveästi ole kuunnellut niin Crusifixucsen desibelit täristytti varmaan koko suomea ja keikan alku lähti todella lupaavasti liikkelle. Meno kuitenkin jatkui todella samanlaisena läpi keikan ja ehkä se alkoi jo hieman kyllästyttää. Yhtyehän soitti 10-minuuttia ajastaan yli jolloin myös Stam1nan keikka alkoi kymmenen minuuttia myöhässä ja yhtye joutui jättämään pari biisiä pois setistään...siis Stam1na.

Noin puoli kymmeneltä tetstagella pauhasi taas, kun Lemin metalliylpeys Stam1na aloitti soiton monelle yllätyksellisesti "Uudet Kymmenen Käskyä" kappaleella eikä suinkaan Ikoneklasmialla, jota moni saattoi luulla. Keikka oli alusta loppuun energistä moshausta tuttuun Stam1na tyyliin, tosin välispiikit jäi lyhyehköiksi tiukan aikataulun takia. Myös hiukan ihmetytti miksi Stam1na soitti tentstagella joka oli loppuunahdettu, eikä suinkaan päälavalla. Tosin Stam1na sopii kyllä yleisönläheisyyteen.

22:15 (ja risat) Slayer aloitti soiton. Soitto lähti lähes heti "Aivohalvauksen" jälkeen uuden levyn nimibiisillä. Uuden  levyn lisäksi materiaalia kuultiin paljon myös Seasons In The Abyss -albumilta ja myös Reign In Bloodilta. Live-esiintyminen oli toki vaisua Slayerilta, mutta annettakoon se anteeksi koska jos ikää on yli 50 ja painaa lähes 200 keikkaa vuodessa, niin eihän sitä välttämättä jaksa moshata. Ja onhan kyseessä legendabändi. RIP Jeff Hanneman

South Park- festivaali saa kokonaisuutena 9/10! Ehkä ensivuonna nähdään!